Home Events - GameChangers Infoavond Help, is mijn kind verslaafd aan ‘gamen’?

Help, is mijn kind verslaafd aan ‘gamen’?

Is je kind ook verzot op Fortnite, Minecraft of andere videospelletjes? Kunnen ze er moeilijk mee stoppen? Je bent niet alleen. Heel wat jongeren spenderen vele uren in de virtuele wereld. Voor een deel is gamen echter problematisch. School, sociale contacten en gezondheid gaan achteruit terwijl ze alsmaar meer tijd besteden achter het scherm. Ze worden agressief als je stappen wilt nemen en zijn in niets anders meer geïnteresseerd.

Hoe pak je dit aan als ouder? Vanaf wanneer is het problematisch? Hoe kan je vermijden dat het uit de hand loopt en wat kan je doen als het al zover is?

Spreker Matthias Dewilde was ooit zelf 10 jaar lang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 23.000 leerlingen en ouders doorheen Vlaanderen geïnspireerd naar een gezond gamegedrag. Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je als ouder kan doen om overmatig gamegedrag te vermijden of om te keren en je kinderen (terug) de echte wereld te laten ontdekken.

Graag vooraf inschrijven via [email protected] of 03 435 85 81, of via het formulier onderaan.

Het evenement is afgelopen.

Datum

dinsdag 11 februari 2020
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Locatie

Gent (Zebrastraat)
Gent (Zebrastraat)
Zebrastraat 32, Gent
Categoriën

Organisator

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds
Vlaams & Neutraal Ziekenfonds
Telefoon
03 435 85 81
Email
[email protected]
Website
https://www.vnz.be/

Spreker

  • Matthias Dewilde
    Matthias Dewilde
    Spreker & Coach

    Matthias Dewilde was zelf ooit 10 jaar gameverslaafd. Sindsdien begeleidt hij als coach dagelijks gezinnen die worstelen met gameverslaving en overmatig schermgebruik. In scholen heeft Matthias al meer dan 23.000 jongeren geïnspireerd naar een evenwichtig on- en offlineleven. Matthias deelt regelmatig zijn inzichten over gameverslaving met ouders, begeleiders en verschillende welzijnsorganisaties.

QR code
Scroll naar boven