Over GameChangers

We brengen gamers naar het volgende level in het leven

GameChangers is een erkende Belgische coöperatie opgericht door ervaringsdeskundigen die zich inzetten voor evenwichtig gamegedrag

Dit bereiken we, stap voor stap, door de beste gespecialiseerde ondersteuning te bieden tegen overmatig game- en schermgedrag in de vorm van coaching, cursussen, infosessies en workshops.

Zo helpen we gamers en hun omgeving om game- en schermgebruik in balans te houden, maken we problematisch gamegedrag bespreekbaar en werken we aan onze ultieme droom: een wereld zonder gameverslaving. 

GameChangers Coaching Bavo Vroman
Geïnspireerde leerlingen
3000
Lezingen, infoavonden & workshops
250
Begeleide gezinnen
200

Onze Waarden

Behulpzaam

Integer

Groeigericht

Efficiënt

Tot het uiterste

Wat we voor je doen

Coaching

Werk individueel aan het gamegedrag van jezelf, je kind of je partner. Omdat elke situatie uniek is, biedt één-op-één coaching de beste aanpak om resultaten te boeken.

Webinar voor ouders

Woon een inspirerende online infosessie (webinar) bij over gameverslaving. Ontdek de signalen en krijg praktische inzichten en tools om mee aan de slag te gaan.

Getuigenissen & Vormingen

Voor jongeren geven we getuigenissen op scholen en voor ouders alsook hulpverleners bieden we infosessies over opvoeding en gamen, sociale media & schermtijd.

Wie we zijn

Regio Sint-Niklaas
+32 478 08 50 51
[email protected]

BAVO VROMAN

"PSYCHOMAE"

Tijdens zijn studies is Bavo in een gameverslaving beland. Hij vluchtte weg van zijn verantwoordelijkheden en bracht al zijn tijd door als “Psychomae” in het spel Heroes of The Storm. Hij stelde zijn thesis  uit, sprak niet meer af met zijn vrienden, verwaarloosde zijn gezondheid, plunderde de bankrekening en loog tegen zijn partner en familie. Bavo voelde zich ontzettend schuldig en had het gevoel hier met niemand over te kunnen praten.

Na een jaar worstelen heeft Bavo zijn leven opnieuw in handen genomen en zijn gamegedrag onder controle gekregen. Het was niet makkelijk, maar geleidelijk aan werd de wil om te leven groter dan het verlangen om te gamen. Na een half jaar had hij opnieuw de leiding over het leven genomen. Hij werkte zijn opleiding af, huurde een appartement met de laatste centen en startte als zelfstandig psycholoog in hoofdberoep.

Nu begeleidt Bavo jongeren en volwassenen die worstelen met gameproblemen. Bij GameChangers laat hij gamers en ouders ontdekken dat het mogelijk is een evenwichtig leven te leiden waar gamen een leuke hobby blijft en niet meer wordt dan dat.

Opleidingen

MATTHIAS DEWILDE

"FEZ"

Matthias was zelf rond z’n 20e gameverslaafd. Hij speelde toen onder de naam “Fez” dag en nacht het spelletje World of Warcraft. Voor hem was het veel comfortabeler online actief te zijn en vrienden te maken dan offline, waar hij zijn vriendschappen en hobby’s één voor één zag verdwijnen. 

Rond z’n 23e, na z’n studies, is hij zijn leven gaan omdraaien. Hij begon aan zichzelf te werken door workshops te volgen, boeken te lezen en z’n sociale vaardigheden te trainen. Op z’n 30e heeft hij zijn werk als vastgoedmakelaar opgezegd om anderen te gaan helpen met iets waar hij zelf ooit zoveel mee worstelde: gezond gamen. Ondertussen heeft hij al meer dan honderd gezinnen die worstelen met overmatig gamegedrag begeleid naar een evenwichtiger game- en schermgebruik. Zijn advies en inzichten naar ouders en hulpverleners heeft hij verwerkt in een boek: Game Over (Pelckmans, 2021).

Als spreker heeft hij al meer dan 40.000 jongeren in scholen geïnspireerd naar een on- en offlineleven in balans, met voldoende tijd voor sociale contacten, studies en een gezond dag- en nachtritme. Hij is ook al meermaals komen spreken voor organisaties zoals de Europese Raad, Gezinsbond, Christelijke Mutualiteit, Centrum Geestelijke Gezonsheidszorg, TEDx en meer, waar hij advies geeft rond schermgebruik, gamen en opvoeding in een digitale wereld. In 2016 ontving zijn lezing een nominatie op de M-Awards van Mediawijs.

Opleidingen

Regio Gent
+32 499 38 95 30
[email protected]

DYLAN GOOSSENS

Stagiair-Psychologie

[email protected]

STEFANIE MATTHYS

Stefanie is een creatieve duizendpoot die sinds 2021 ons team aanvult. Op uiterst efficiënte wijze neemt ze een groot deel van de marketing en administratie op zich, waardoor Bavo en Matthias meer tijd kunnen spenderen aan het ondersteunen van gamers & gezinnen. 

Zelf is ze bovendien ervaringsdeskundige op gebied van bewust sociale media gebruik  en medeoprichter van de vzw De Virtuele Mens, waarmee ze . Haar opgewekte persoonlijkheid is een mooie bonus 

Opleidingen

  • Filosoof
  • Psychiatrisch Verpleegkundige
  • Life Coach

Pak gamen aan op de juiste manier.

GameChangers helpt je slim om te gaan met games en technologie, zodat het leuk blijft zonder dat het een probleem wordt. Zet de eerste stap naar evenwichtig gamegedrag voor jezelf of iemand anders en neem contact op.

Scroll naar boven
[]