Over Ons - GameChangers

Wij helpen gamen in balans te brengen

GameChangers is een erkende Belgische coöperatie opgericht door ervaringsdeskundigen die zich inzet voor evenwichtig gamegedrag

Aan de hand van coaching, cursussen, infosessies en workshops helpen we gamers en hun omgeving om game- en schermgebruik in balans te houden, maken we problematisch gamegedrag bespreekbaar en vermijden we gameverslaving. 

Onze ultieme droom is een wereld zonder gameverslaving. 

2000
Geïnspireerde leerlingen en ouders
250
Lezingen, infoavonden & workshops
100
Begeleide gezinnen

Wat we voor je doen

Coaching

Werk individueel aan het gamegedrag van jezelf, je kind of je partner. Omdat elke situatie uniek is, biedt één-op-één coaching de beste aanpak om resultaten te boeken.

Cursussen

Onze online cursussen zijn ideaal voor wie zélf aan de slag wenst te gaan om het gamegedrag bij zichzelf of een kind of partner in goede banen te leiden.

Infosessies

Woon een inspirerende online infosessie (webinar) bij over gameverslaving. Ontdek de signalen en krijg praktische inzichten en tools om mee aan de slag te gaan.

Workshops

In onze dagworkshops werken we met gezinnen met gamers (10-14 jaar) rond evenwichtig gamen, waarna beiden naar huis gaan vol inspiratie en motivatie.

Wie we zijn

Ervaringsdeskundige en psycholoog gameverslaving Bavo Vroman

Regio Sint-Niklaas
+32 478 08 50 51
[email protected]

BAVO VROMAN

"PSYCHOMAE"

Tijdens zijn studies is Bavo in een gameverslaving beland. Hij vluchtte weg van zijn verantwoordelijkheden en bracht al zijn tijd door als “Psychomae” in het spel Heroes of The Storm. Hij stelde zijn thesis  uit, sprak niet meer af met zijn vrienden, verwaarloosde zijn gezondheid, plunderde de bankrekening en loog tegen zijn partner en familie. Bavo voelde zich ontzettend schuldig en had het gevoel hier met niemand over te kunnen praten.

Na een jaar worstelen heeft Bavo zijn leven opnieuw in handen genomen en zijn gamegedrag onder controle gekregen. Het was niet makkelijk, maar geleidelijk aan werd de wil om te leven groter dan het verlangen om te gamen. Na een half jaar had hij opnieuw de leiding over het leven genomen. Hij werkte zijn opleiding af, huurde een appartement met de laatste centen en startte als zelfstandig psycholoog in hoofdberoep.

Nu begeleidt Bavo jongeren en volwassenen die worstelen met gameproblemen. Bij GameChangers laat hij gamers en ouders ontdekken dat het mogelijk is een evenwichtig leven te leiden waar gamen een leuke hobby blijft en niet meer wordt dan dat.

Opleidingen

MATTHIAS DEWILDE

"FEZ"

Matthias was zelf rond z’n 20e gameverslaafd. Hij speelde toen onder de naam “Fez” dag en nacht het spelletje World of Warcraft. Voor hem was het veel comfortabeler online actief te zijn en vrienden te maken dan offline, waar hij zijn vriendschappen en hobby’s één voor één zag verdwijnen. 

Rond z’n 23e, na z’n studies, is hij zijn leven gaan omdraaien. Hij begon aan zichzelf te werken door workshops te volgen, boeken te lezen en z’n sociale vaardigheden te trainen. Op z’n 30e heeft hij zijn werk als vastgoedmakelaar opgezegd om anderen te gaan helpen met iets waar hij zelf ooit zoveel mee worstelde: gezond gamen. Ondertussen heeft hij al meer dan honderd gezinnen die worstelen met overmatig gamegedrag begeleid naar een evenwichtiger game- en schermgebruik. 

Als spreker heeft hij al meer dan 23.000 jongeren in scholen geïnspireerd naar een on- en offlineleven in balans, met voldoende tijd voor sociale contacten, studies en een gezond dag- en nachtritme. Hij is ook al meermaals komen spreken voor organisaties zoals de Europese Raad, Gezinsbond, Christelijke Mutualiteit, Centrum Geestelijke Gezonsheidszorg en meer. Waar hij advies geeft rond schermgebruik, gamen en opvoeding in een digitale wereld. In 2016 ontving zijn lezing een nominatie op de M-Awards van Mediawijs.

Opleidingen

Ervaringsdeskundige en coach gameverslaving Matthias Dewilde

Regio Gent
+32 499 38 95 30
[email protected]

Pak gamen aan op de juiste manier.

GameChangers helpt je slim om te gaan met games en technologie, zodat het leuk blijft zonder dat het een probleem wordt. Zet de eerste stap naar evenwichtig gamegedrag voor jezelf of iemand anders en neem contact op.

Scroll naar top