Persoonlijke begeleiding

Naar een evenwicht tussen
on- en offline

On- en offline begeleiding op maat

Voor Ouders & Partners

Heb je het gevoel dat overmatig game- of schermgedrag een negatieve invloed heeft op je kind of partner? Dat ze hun studies, carrière, sociale contacten, gezondheid, hobby’s of slaapritme verwaarlozen? Leef je thuis in een gespannen sfeer, is er nog weinig persoonlijke contact en heb je schrik voor een volgende woedeuitbarsting?

Je bent niet alleen. Bij minstens 3% van de jongeren zorgt overmatig gamen voor problemen of zelfs een verslaving.

Bij GameChangers werken we met ervaringsdeskundigen die als geen ander jouw situatie begrijpen. Wij begeleiden jou en je kind naar een game- en schermtijd in balans, ongeacht of het momenteel een verslaving is of niet.

Game Coaching - Tiener speelt Fortnite

Voor Gamers

Heb je het gevoel dat je game- en schermgedrag een negatieve invloed heeft op je? Is het lastig om tijd te steken in andere zaken, zoals je studies, sociale contacten, relaties, hobby’s, werk, gezondheid of een goed dag- en nachtritme? Stel je alles uit tot het laatste moment en word je ongemakkelijk als je niet online kan gaan?

Je bent niet alleen. Minstens 2% van de volwassenen worstelen met problematisch game- en schermgedrag.

Bij GameChangers werken we met ervaringsdeskundigen die als geen ander jouw situatie begrijpen. Wij begeleiden jou om je game- en schermtijd in balans te krijgen en stappen vooruit te zetten op andere levensgebieden.

Wat te verwachten van ouder- & gezinscoaching?

Herken je één of meerdere elementen in onderstaande situatie?
Dan kunnen wij je helpen hier verandering in te brengen.

De situatie nu...

Na de coaching...

Begeleiding in vertrouwen

Wij behandelen elke aanvraag met de nodige discretie. 
GameChangers is erkend bij de Nationale Raad van de Coöperatie, lid van Coopkracht en Bavo is gelicentieerd klinisch psycholoog.

GameChangers Erkend bij Nationale Raad van de Coöperatie
GameChangers Lid van Coopkracht
Psychologencommissie

Hoe Onze Coaching Werkt

Fase 1: Inzicht verruimen

Wat maakt games en het internet zo aantrekkelijk? Waarom worden studies, werk, sociale contacten, slaap en gezondheid verwaarloosd? En wat kan je als ouder of als gamer doen?

In deze fase verkennen we jouw individuele situatie en bieden we antwoorden op bovenstaande vragen en meer.

Je ontdekt de verborgen mechanismen van gamen die het zo aantrekkelijk maken, je krijgt een beter inzicht in waarom het zo moeilijk is om te stoppen, en welke onderliggende behoeften momenteel niet ingevuld worden waardoor de online wereld zo verleidelijk is.

Resultaat:

Meer inzicht bij jezelf & je gamer

Fase 2: Banden versterken

Afhankelijk van hoe problematisch het gamegedrag is, kunnen er al heel wat discussies losgebarsten zijn. Offline contacten worden verwaarloosd en thuis heerst een gespannen sfeer. 

In fase 2 versterken we de band binnen het gezin, alsook met sociale contacten offline.

Samen ontdek je een nieuwe manier van communiceren waardoor er minder ruzie is en je elkaar beter begrijpt. Tegelijk creëer je een hechtere relatie met elkaar en je omgeving en merk je dat je gamer meer aanwezig is in het gezinsgebeuren.

Gamen met moeder en zoon

Resultaat:

Wederzijds begrip & Hechtere band

Fase 3: Constructieve omgeving creëren

Wat zijn goede afspraken over scherm- of gametijd? Wanneer is het teveel? En hoe pak je dit aan zonder een derde wereldoorlog te laten uitbreken thuis?

In fase 3 creëren we een veilige omgeving waarin gamers volop zich kunnen ontplooien, inclusief duidelijke en haalbare grenzen om problematisch game- en schermgebruik te vermijden.

Stapsgewijs leggen we het fundament van een evenwichtig leven, waarin games, sociale activiteiten, studies, carrière, sport en slaap in balans zijn.

 

Resultaat:

Duidelijke afspraken die werken

Fase 4: Bouwen aan een toekomst in evenwicht

Als gamen al een groot deel van je leven in beslag genomen heeft kan het ons toekomstperspectief aantasten, zeker als het al relaties, studiekansen of je gezondheid negatief beïnvloed heeft.

In fase 4 gaan we terug positief naar de toekomst te kijken. 

Gamers krijgen een helder beeld van een toekomst dat hen aanspreekt waarin ze leren omgaan met moeilijke momenten of teleurstellingen om herval te vermijden. 

Als ouder ervaar je terug meer rust in huis, een gamer die zich goed in z’n vel voelt en kan je hen met een gerust hart loslaten, de wijde wereld in.

Resultaat:

Een leven met game- en schermtijd in balans

Laat je begeleiden door
ervaringsdeskundigen & psychologen

Matthias Dewilde

Spreker & Coach

Matthias Dewilde was zelf ooit jarenlang gameverslaafd. Als coach begeleidt hij nu dagelijks gamers en gezinnen die worstelen met overmatig schermgebruik. In scholen heeft Matthias al meer dan 40.000 jongeren geïnspireerd naar een evenwichtig on- en offlineleven. Matthias deelt regelmatig zijn inzichten over gameverslaving met ouders, begeleiders en verschillende welzijnsorganisaties en is auteur van het boek “Game Over”.

Bavo Vroman

Psycholoog

Bavo heeft zelf jarenlang geworsteld met een gameverslaving tijdens zijn studies. Sindsdien helpt hij als psycholoog vanuit zijn ervaring gamers uit hun virtuele bubbel te barsten zodat ze zich kunnen ontplooien in de buitenwereld. Hij voorziet regelmatig infosessies voor ouders & hulpverleners en is vastberaden om met GameChangers een punt te zetten achter gameverslaving.

Enkele Ervaringen Van Ouders & Gamers

Hoe An Haar Zoon (17) Van Een Gameverslaving Af Hielp

An vertelt hoe ze haar zoon (17) ondersteunde van gestopt te zijn met school en continue gamen, naar een gevarieerder en socialer leven én terug zin gaf in school.

Hoe Nancy & Luc Hun Zoon (24) Op Het Rechte Pad Hielpen

Hun zoon Louis veranderde van een wat teruggetrokken jongen die door een gameverslaving zijn studies niet heeft kunnen afmaken naar een volwassen man met verschillende hobby’s en met werk in een toffe start-up.

Hoe Jasper z'n Gameverslaving Overwon

Van constant op zoek gaan naar online afleiding of gamen en liegen over z’n gebruik tegenover z’n vriendin, naar een gezonder evenwicht, een betere relatie, succesvolle studies en nauwelijks nog tijd om te gamen.

Wat anderen vertellen

Boek een gratis kennismakingsgesprek

Heb je vragen over een situatie die je graag persoonlijk wenst te bespreken?

Boek dan een gratis telefonisch gesprek in met één van ons.

Tijdens dit halfuur kijken we samen naar de situatie en mogelijke oplossingen.

 

We hebben al gezinnen geholpen in...

Liever mailen? Verstuur een bericht

Abeelstraat 27A bus 301
9000 Gent

Spoorweglaan 14
9100 Sint-Niklaas

Parkeer & Transporttips

Telefoon: +32 9 396 45 95
E-mail: [email protected]

Veelgestelde vragen

Wij voorzien begeleiding zowel face-to-face (offline) als via videogesprek (online). Offline is momenteel mogelijk in Gent of Sint-Niklaas (België).

Afhankelijk van de afstand kiezen we samen wat best geschikt is. Soms doen we het eerste gesprek offline en de gesprekken daarna online als de afstand groot is.

We hebben gezinnen die we begeleiden van over heel Vlaanderen en Nederland.

GameChangers start eerst en vooral met jou te ondersteunen. Er is heel veel dat je kan doen ook als je gamer niet wilt meewerken. Je hoeft niet nodeloos toe te zien hoe de situatie verergert om te beginnen met stappen te ondernemen. We hebben enkele tips verzameld op deze pagina: Wat als je kind niet mee op gesprek wil?

We starten met een intakegesprek (120 euro voor anderhalf uur) waar we uitgebreid de situatie bekijken, advies geven en een stappenplan uitwerken.

Daarna bekijken we welk traject en duurtijd best geschikt is.  Voor sommigen is het intakegesprek al voldoende, voor anderen zijn er nog een aantal gesprekken nodig.

De prijs van de verdere coaching is afhankelijk van het traject dat we nemen en wordt besproken in het intakegesprek.

De duurtijd is altijd afgestemd op de persoonlijke situatie. Soms is één gesprek voldoende, soms zijn er meer gesprekken nodig.

Na het intakegesprek bekijken we samen met jou welk traject het beste aansluit bij je noden en wensen. We evalueren dit regelmatig en kunnen dit ook verlengen indien nodig.

Een gemiddeld traject omvat 6 gesprekken verspreid over een 4-tal maanden.

We blijven jou ondersteunen tot je het punt bereikt hebt dat je naartoe wil.

Er is geen minimum of maximumleeftijd. We krijgen van ouders met kinderen van alle leeftijden, vooral tussen 10 en 25 jaar oud.

De gamers die we zelf begeleiden zijn typisch tussen 15 en 29 jaar oud.

Gezinnen met jongere kinderen (van 10 tot 15 jaar) werken we ook mee, maar dan is het meestal voldoende om enkele sessies met de ouders te doen, al dan niet met hun kind erbij, om al een betekenisvol verschil te maken.

De mogelijkheden voor terugbetaling zijn erg beperkt en afhankelijk van bij welk ziekenfonds je zit en met welke coach je aan de slag gaat.

Vraag ernaar in het kennismakingsgesprek.

Je kan een overzicht vinden op deze pagina: Terugbetaling Therapie

In veel gevallen is dit sterk aan elkaar gerelateerd. Ze wisselen gamen af met kijken naar YouTube, Twitch, Reddit, chatten op Discord enzovoort. Wij werken aan het creëren van een gezonde on- en offline balans waardoor de begeleiding ook interessant is als ze veel op die andere platformen zitten in plaats van gamen.

Community op Facebook

Dit is de Facebook groep van GameChangers met ouders van gamers, gamers, professionals en ervaringsdeskundigen. Deel ervaringen en lees verhalen en tips van andere ouders in het creëren van een gezonde on- en offline balans!

Scroll naar boven
[]