Is gamen bij je kind meer dan een hobby?
Gamen en filmpjes kijken kan leuk en leerrijk zijn zolang het binnen de perken blijft. Maar voor sommigen wordt het meer. Herken je het onderstaande bij je gamer?
- Hij (of zij) verliest interesse in andere activiteiten
- Hij wilt steeds langer spelen
- Hij kan nog moeilijk stoppen met gamen
- Hij denkt voortdurend aan gamen
- Hij is snel geïrriteerd als gamen niet kan
- Hij liegt en minimaliseert gametijd en uitgaven
- Hij gamet als vlucht voor negatieve gevoelens
- Hij komt in de problemen met schoolresultaten, sociale contacten of gezondheid door het gamen
- Hij blijft gamen ondanks deze problemen
Je staat als ouder niet alleen
Wij waren ooit gameverslaafd. Nu helpen we andere gamers & hun ouders.
Gamen was bij ons ooit een fijne hobby. Maar het liep uit de hand. Uren werden avonden. Avonden werden nachten. We kwamen in de problemen met studies, hobby’s en sociale contacten. We konden toen nog niet ons problematisch gedrag inzien.
Het is als ouder niet makkelijk hiermee om te gaan. Samen helpen we je kind vooruit in het leven. Je kan één-op-één met ons werken, of je kan dit pakket aanschaffen en er zelf mee aan de slag gaan.
We hebben onze beste inzichten van jarenlange begeleidingen gebundeld en online gezet, zodat je hier zelf mee aan de slag kan en je kind kan helpen game- en schermtijd in evenwicht te krijgen.
Inhoud van Gamen in Harmonie
Boek Game Over
Hoe je doordringt tot je gamer en nieuwe, gezonde gewoontes bouwt voor gamen en schermtijd.
Games zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze jongeren. Wereldwijd brengen miljoenen jongens en meisjes een groot deel van hun vrije tijd gamend door. Meestal blijft het een hobby, maar sommige gamers blijven gekluisterd aan hun scherm — met zware gevolgen voor hun studies, gezondheid en sociale leven.
Matthias Dewilde behoorde tot die laatste categorie. Hij kon niet stoppen met gamen, bracht maanden door achter zijn computer en kwam amper buiten. Intussen heeft hij zijn verslaving overwonnen en begeleidt hij ouders en hun kinderen die worstelen met overmatig gamen naar een gebalanceerd on- en offlineleven.
In Game over beantwoordt hij alle vragen over problematisch gamegedrag. Wanneer mondt een onschuldig spelletje uit in een gameverslaving? Wat zijn de alarmsignalen? Hoe komt het dat sommige jongeren sneller verslaafd raken dan andere? Kunnen we sommige games niet beter verbieden? En wat kan je als ouder doen om een gameverslaving bij je kind te voorkomen?
Magazine Level Up
Ga met je kind in gesprek over game- en schermgebruik.
Het magazine “Level Up” over gezond gamen is een handige tool voor leerlingbegeleiders, psychologen, therapeuten, leerkrachten, coaches en ouders om in gesprek te gaan met jongeren over hun game- en schermgedrag. Het bevat 32 interactieve en inzichtelijke pagina’s rond gezond gamen en digitale balans. Het is gericht naar de leeftijd 10 tot 15 jaar, maar kan ook vroeger en ouder ingezet worden.
Groeiplan
Weekplan
Help je kind zichzelf beter organiseren en zelfstandiger worden
De weekplanning is een belangrijke oefening voor kinderen en jongeren om zichzelf te leren organiseren.
Ze leren de activiteiten die je in het groeiplan hebt aangeduid geleidelijk aan integreren in hun eigen leven, om een evenwicht te hebben tussen sociaal, school, sport, meehelpen en zelfstandigheid.
Extra's zoals het Mediaplan
Stap-voor-stap Uitleg
Weet hoe je hiermee aan de slag gaat
De wereld is veel veranderd sinds je eigen jeugd. Bovendien zit je kind anders in elkaar als jou. Het kan complex zijn hierin als ouder te navigeren.
We hebben een uitgebreide uitleg gemaakt waarmee je stap-voor-stap het groeiplan en het weekplan kan toepassen in je gezin.
Mocht je vragen hebben of er onduidelijkheden zijn kan je ons altijd contacteren per mail of telefoon.
Help je gamend kind groeien in het leven
Wat anderen zeiden over onze ondersteuning
Enkele van onze coaching succesverhalen
Vragen?
We beantwoorden ze graag!
Het plan is geschikt voor thuiswonende kinderen en jongeren vanaf +- 10 jaar. Er is geen limiet op de leeftijd, hoewel het vooral gebruikt wordt bij kinderen tussen 10 en 18 jaar.
Het gaat om jouw verwachtingen en manier van communicatie aan te passen aan een manier die op hun maat gemaakt is. Daar staat geen leeftijd op.
Het is heel begrijpelijk als je kind in het begin weigert mee te werken en in weerstand gaat, zeker als ze nu al veel vrijheid of weinig grenzen gewoon zijn en al wat ouder zijn.
De documenten zijn zodanig opgebouwd dat je telkens kleine stappen vooruit kan zetten, ook zonder de initiële medewerking van je kind of partner.
Zodra ze meewerken zal je sneller resultaten kunnen boeken, maar het is geen vereiste om met de documenten aan de slag te kunnen gaan en de situatie thuis al te verbeteren.
We hebben ook een aparte pagina gemaakt rond het verkrijgen medewerking van je kind. Dit is vooral gericht naar mee op gesprek komen met ons, maar het is ook interessant als je zelf aan de slag gaat en je kind mee wil betrekken.
Je krijgt meteen toegang tot de online portaal na het ontvangen van de betaling en je kan meteen starten met de bijhorende uitleg en documenten.
We maken gebruik van moderne betaalbeveiliging om alle transacties vlot en veilig te laten verlopen. Je kan betalen op verschillende manieren (PayPal, kredietkaart, Bancontact, etc.) en de betaling verloopt voor de vooraf aangeduide periode (maandelijks, jaarlijks,…).
Nee, alles wat je nodig hebt is een internetverbinding. De inhoud kan in je favoriete browser, zoals Chrome of Internet Explorer, worden weergegeven.
Je kan de documenten downloaden en afdrukken.
Indien je de uitleg volledig doorlopen én geïmplementeerd hebt en nog steeds geen resultaat ziet kunnen we binnen de 30 dagen de investering terugstorten. Dit hebben we echter nog niet meegemaakt.
We zijn er 100% van overtuigd dat als je alles effectief toepast, er een positief resultaat zal zijn.
Wanneer het niet lukt of je moeilijkheden hebt stellen we voor om eerst even een telefoongesprek te voeren zodat we kunnen meedenken aan stappen die je vooruit helpen.