Groei- en Weekplan voor Gezinnen

Help je kind te groeien in het (offline) leven

Is gamen bij je kind meer dan een hobby?

Gamen en filmpjes kijken kan leuk en leerrijk zijn zolang het binnen de perken blijft. Maar voor sommigen wordt het meer. Herken je het onderstaande bij je gamer?

autisme

Je staat als ouder niet alleen​

Wij waren ooit gameverslaafd. Nu helpen we andere gamers & hun ouders.

Gamen was bij ons ooit een fijne hobby. Maar het liep uit de hand. Uren werden avonden. Avonden werden nachten. We kwamen in de problemen met studies, hobby’s en sociale contacten. We konden toen nog niet ons problematisch gedrag inzien.

Het is als ouder niet makkelijk hiermee om te gaan. Samen helpen we je kind vooruit in het leven. Je kan één-op-één met ons werken, of je kan dit pakket aanschaffen en er zelf mee aan de slag gaan.

We hebben onze beste inzichten van jarenlange begeleidingen gebundeld en online gezet, zodat je hier zelf mee aan de slag kan en je kind kan helpen game- en schermtijd in evenwicht te krijgen.

GameChangers Bavo Vroman en Matthias Dewilde
Bavo Vroman - Matthias Dewilde
Klinisch Psycholoog - Trainer en Coach

Inhoud van het Groei- en Weekplan (€15)

Groeiplan

Activiteitenlijst
Krijg je kind warm voor zaken die jij belangrijk vindt, maar hij of zij (nog) niet. Het groeiplan helpt gamende jongeren om beter te begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Het is gemaakt op hun maat (visueel, concreet en op voorhand gecommuniceerd) en vermindert zo verwarring, discussies en conflicten thuis. We noemen het soms ook wel de “activiteitenlijst” of het “nooit-meer-zagen-blad”. Er is ook een variant met beloningen – voor als er na enkele pogingen nog steeds weinig medewerking is.

Weekplan

Help je kind zichzelf beter organiseren en zelfstandiger worden

De weekplanning is een belangrijke oefening voor kinderen en jongeren om zichzelf te leren organiseren.

Ze leren de activiteiten die je in het groeiplan hebt aangeduid geleidelijk aan integreren in hun eigen leven, om een evenwicht te hebben tussen sociaal, school, sport, meehelpen en zelfstandigheid.

Extra's zoals het Mediaplan

Maak goede afspraken over gebruiken van toestellen, schermtijd & meer Hoelang mag je kind gamen? Mogen er smartphones aan tafel? Wat zijn de schermvrije locaties en tijdstippen? We hebben een document gemaakt als leidraad om met je kind in gesprek te gaan over het gebruik van de smartphone.

Stap-voor-stap Uitleg

Weet hoe je hiermee aan de slag gaat

De wereld is veel veranderd sinds je eigen jeugd. Bovendien zit je kind anders in elkaar als jou. Het kan complex zijn hierin als ouder te navigeren.

We hebben een uitgebreide uitleg gemaakt waarmee je stap-voor-stap het groeiplan en het weekplan kan toepassen in je gezin.

Mocht je vragen hebben of er onduidelijkheden zijn kan je ons altijd contacteren per mail of telefoon.

Help je gamend kind groeien in het leven

Wat anderen zeiden over onze ondersteuning

Enkele van onze coaching succesverhalen

Vragen?

We beantwoorden ze graag!

Het plan is geschikt voor thuiswonende kinderen en jongeren vanaf +- 10 jaar. Er is geen limiet op de leeftijd, hoewel het vooral gebruikt wordt bij kinderen tussen 10 en 18 jaar.

Het gaat om jouw verwachtingen en manier van communicatie aan te passen aan een manier die op hun maat gemaakt is. Daar staat geen leeftijd op.

Het is heel begrijpelijk als je kind in het begin weigert mee te werken en in weerstand gaat, zeker als ze nu al veel vrijheid of weinig grenzen gewoon zijn en al wat ouder zijn.

De documenten zijn zodanig opgebouwd dat je telkens kleine stappen vooruit kan zetten, ook zonder de initiële medewerking van je kind of partner.

Zodra ze meewerken zal je sneller resultaten kunnen boeken, maar het is geen vereiste om met de documenten aan de slag te kunnen gaan en de situatie thuis al te verbeteren. 

We hebben ook een aparte pagina gemaakt rond het verkrijgen medewerking van je kind. Dit is vooral gericht naar mee op gesprek komen met ons, maar het is ook interessant als je zelf aan de slag gaat en je kind mee wil betrekken.

Je krijgt meteen toegang tot de online portaal na het ontvangen van de betaling en je kan meteen starten met de bijhorende uitleg en documenten.

We maken gebruik van moderne betaalbeveiliging om alle transacties vlot en veilig te laten verlopen. Je kan betalen op verschillende manieren (PayPal, kredietkaart, Bancontact, etc.) en de betaling verloopt voor de vooraf aangeduide periode (maandelijks, jaarlijks,…).

Nee, alles wat je nodig hebt is een internetverbinding. De inhoud kan in je favoriete browser, zoals Chrome of Internet Explorer, worden weergegeven.

Je kan de documenten downloaden en afdrukken.

Indien je de uitleg volledig doorlopen én geïmplementeerd hebt en nog steeds geen resultaat ziet kunnen we binnen de 30 dagen de investering terugstorten. Dit hebben we echter nog niet meegemaakt.

We zijn er 100% van overtuigd dat als je alles effectief toepast, er een positief resultaat zal zijn.

Wanneer het niet lukt of je moeilijkheden hebt stellen we voor om eerst even een telefoongesprek te voeren zodat we kunnen meedenken aan stappen die je vooruit helpen.

Klaar om te starten?

Scroll naar boven
[]