Blog

Ontdek nieuwe tips & tricks over gamen en schermgebruik

  • Alle
  • Gameverslaving
  • Getuigenis
  • Tips voor gamers
  • Tips voor ouders
Ouderlijk toezicht instellen: 4 manieren die schermtijd verminderen cover

Ouderlijk toezicht instellen: 4 manieren die schermtijd verminderen

Ouderlijk toezicht instellen is geen makkie. Lees hier hoe je op 4 manieren het schermgebruik bij jouw thuis minder aantrekkelijk maakt

Lees meer →
techcamp

Techcamp: ideale zomerkamp voor gamers

Hoe kan je gamer zijn zomer goed besteden? Vaak zijn ze erg geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met virtuele werelden en technologie. Een techcamp kan voor hen de ideale uitlaatklep zijn. Ze leren samen met anderen op een actieve manier omgaan met schermen.

Lees meer →
4 Tips voor een Kerstvakantie in digitale balans cover

4 Tips voor een Kerstvakantie in digitale balans

Nog niets gepland in de kerstvakantie en bang dat je kind niets anders doet dan gamen? We geven je enkele tips mee zodat je een kerstvakantieplan in evenwicht kan opstellen.

Lees meer →
gamen

5 Positieve vaardigheden van gamen – wat leer je uit games?

Kan je iets leren van games? Jazeker! Door te gamen kan je 5 vaardigheden ontwikkelen: cognitieve, sociale, motorische, emotionele en offline skills

Lees meer →
stoppen met gamen

Hoe beïndig je een game zonder discussie?

Is het moeilijk om je kind te doen stoppen met gamen zonder discussies? Deze tips kunnen je al een heel eind opweg helpen.

Lees meer →
5 Tips om Schermtijd en Studietijd in balans te houden cover

5 Tips om Schermtijd en Studietijd in balans te houden

Studeren en schermgebruik lopen niet altijd hand in hand. Met deze 5 tips ontdek je hoe je een betere balans kan vinden tussen schermtijd en studietijd.

Lees meer →
schermen

Apestaartjaren 2022: Onderzoek over Gaming bij de Vlaamse jeugd

Uit het onderzoek Apestaartjaren 2022 blijkt dat kinderen steeds vroeger een eerste telefoon krijgen. Moeten we ons zorgen maken over hun schermgebruik?

Lees meer →
Hoe hou je gamen betaalbaar?

Hoe hou je gamen betaalbaar?

Gamen is niet gratis. Dat kan misschien vreemd klinken, want de digitale winkels zitten vol met gratis spelletjes. Maar “there’s no such thing as a free lunch”, klinkt een Engels spreekwoord. Kort gezegd: gratis bestaat niet. Hoe goed de ontwikkelaars het soms kunnen verstoppen. Hoe hou je de uitgaven van je kind omtrent gamen betaalbaar?

Lees meer →
autisme

Autisme en Gamen in balans

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met autisme gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van problematisch gamegedrag. Dat heeft te maken met de enorme aantrekkingskracht die games hebben op hen. In dit blogartikel leggen we uit waar die aantrekkingskracht vandaan komt en hoe je ervoor kan zorgen dat gamen niet uit de hand loopt en een gezonde hobby blijft.

Lees meer →

Krijg extra tips in je mailbox!

Schrijf in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe tips en activiteiten

Pak gameverslaving aan op de juiste manier.

GameChangers helpt je bewust om te gaan met gameverslaving. We koppelen theorie uit de psychologie aan  inzichten die we zelf opdeden, samen met ervaringen uit het veld.

Scroll naar boven