Blog
Ontdek nieuwe tips & tricks over gamen en schermgebruik
- Alle
- Gameverslaving
- Getuigenis
- Tips voor gamers
- Tips voor ouders
4 Tips voor een Kerstvakantie in digitale balans
Nog niets gepland in de kerstvakantie en bang dat je kind niets anders doet dan gamen? We geven je enkele tips mee zodat je een kerstvakantieplan in evenwicht kan opstellen.
5 Positieve vaardigheden van gamen – wat leer je uit games?
Kan je iets leren van games? Jazeker! Door te gamen kan je 5 vaardigheden ontwikkelen: cognitieve, sociale, motorische, emotionele en offline skills
Hoe beïndig je een game zonder discussie?
Is het moeilijk om je kind te doen stoppen met gamen zonder discussies? Deze tips kunnen je al een heel eind opweg helpen.
5 Tips om Schermtijd en Studietijd in balans te houden
Studeren en schermgebruik lopen niet altijd hand in hand. Met deze 5 tips ontdek je hoe je een betere balans kan vinden tussen schermtijd en studietijd.
Apestaartjaren 2022: Onderzoek over Gaming bij de Vlaamse jeugd
Uit het onderzoek Apestaartjaren 2022 blijkt dat kinderen steeds vroeger een eerste telefoon krijgen. Moeten we ons zorgen maken over hun schermgebruik?
Hoe hou je gamen betaalbaar?
Gamen is niet gratis. Dat kan misschien vreemd klinken, want de digitale winkels zitten vol met gratis spelletjes. Maar “there’s no such thing as a free lunch”, klinkt een Engels spreekwoord. Kort gezegd: gratis bestaat niet. Hoe goed de ontwikkelaars het soms kunnen verstoppen. Hoe hou je de uitgaven van je kind omtrent gamen betaalbaar?
Autisme en Gamen in balans
Uit onderzoek blijkt dat kinderen met autisme gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van problematisch gamegedrag. Dat heeft te maken met de enorme aantrekkingskracht die games hebben op hen. In dit blogartikel leggen we uit waar die aantrekkingskracht vandaan komt en hoe je ervoor kan zorgen dat gamen niet uit de hand loopt en een gezonde hobby blijft.
Redenen Waarom Hulp (en Vooruitgang) Vaak Uitgesteld Wordt
In dit artikel bespreken we enkele redenen waarom hulp wordt uitgesteld met de hoop dat het een nieuwe kijk op ondersteuning biedt. Op die manier wordt de stap naar begeleiding kleiner en kan er sneller vooruitgang gemaakt worden richting een gamen dat in balans is en een gezinsleven in harmonie.
Wat als je kind niet wil meewerken?
Wat als je kind niet wil meewerken? Kan je iemand helpen die niet geholpen wil worden? We lichten toe vanwaar de weerstand komt en hoe je makkelijker en met minder energie de medewerking van je kind kan verkrijgen om hen te helpen groeien.
Krijg extra tips in je mailbox!
En blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Pak gameverslaving aan op de juiste manier.
GameChangers helpt je bewust om te gaan met gameverslaving. We koppelen theorie uit de psychologie aan inzichten die we zelf opdeden, samen met ervaringen uit het veld.