Artikels - GameChangers

Blog

Ontdek nieuwe tips & tricks over gamen en schermgebruik

  • Alle
  • Gameverslaving
  • Getuigenis
  • Tips voor gamers
  • Tips voor ouders
5 Tips om Schermtijd en Studietijd in balans te houden cover

5 Tips om Schermtijd en Studietijd in balans te houden

Studeren en schermgebruik lopen niet altijd hand in hand. Met deze 5 tips ontdek je hoe je een betere balans kan vinden tussen schermtijd en studietijd.

Lees meer →
schermen

Apestaartjaren 2022: steeds jonger aan de schermen

Uit het onderzoek Apestaartjaren 2022 blijkt dat kinderen steeds vroeger een eerste telefoon krijgen. Moeten we ons zorgen maken over hun schermgebruik?

Lees meer →
Hoe hou je gamen betaalbaar?

Hoe hou je gamen betaalbaar?

Gamen is niet gratis. Dat kan misschien vreemd klinken, want de digitale winkels zitten vol met gratis spelletjes. Maar “there’s no such thing as a free lunch”, klinkt een Engels spreekwoord. Kort gezegd: gratis bestaat niet. Hoe goed de ontwikkelaars het soms kunnen verstoppen. Hoe hou je de uitgaven van je kind omtrent gamen betaalbaar?

Lees meer →
autisme

Autisme en Gamen in balans

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met autisme gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van problematisch gamegedrag. Dat heeft te maken met de enorme aantrekkingskracht die games hebben op hen. In dit blogartikel leggen we uit waar die aantrekkingskracht vandaan komt en hoe je ervoor kan zorgen dat gamen niet uit de hand loopt en een gezonde hobby blijft.

Lees meer →
Redenen Waarom Hulp (en Vooruitgang) Vaak Uitgesteld Wordt

Redenen Waarom Hulp (en Vooruitgang) Vaak Uitgesteld Wordt

In dit artikel bespreken we enkele redenen waarom hulp wordt uitgesteld met de hoop dat het een nieuwe kijk op ondersteuning biedt. Op die manier wordt de stap naar begeleiding kleiner en kan er sneller vooruitgang gemaakt worden richting een gamen dat in balans is en een gezinsleven in harmonie.

Lees meer →
kind

Wat als je kind niet wil meewerken?

Wat als je kind niet wil meewerken? Kan je iemand helpen die niet geholpen wil worden? We lichten toe vanwaar de weerstand komt en hoe je makkelijker en met minder energie de medewerking van je kind kan verkrijgen om hen te helpen groeien.

Lees meer →
schermvrijer

Zo houd je het voornemen voor een schermvrijer jaar vol

Na een periode waarin schermen de bovenhand namen op ons leven, wil je misschien nu een periode van rust en meer inzetten op schermvrije activiteiten met het gezin. Dat is een mooi voornemen, maar hoe begin je er aan en hoe houd je dit voornemen vol? In dit blogarikel helpen we je met enkele tips op weg om van 2022 een schermvrijer jaar te maken.

Lees meer →
China

Wat kunnen we leren uit de maatregelen van China tegen gameverslaving?

Chinese autoriteiten hebben maatregelen ingevoerd tegen gameverslaving. We hoeven niet zo ver te gaan als China, maar wat kunnen we hieruit leren?

Lees meer →
Gamer Duncan

Duncan (23) maakte korte metten met zijn gameverslaving

Duncan (23) uit Wetteren was al een tijdje werkloos en vulde zijn dagen (en nachten) met gamen. Thuis waren er regelmatig discussies, hij had het …

Lees meer →

Krijg extra tips in je mailbox!

En blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Pak gameverslaving aan op de juiste manier.

GameChangers helpt je bewust om te gaan met gameverslaving. We koppelen theorie uit de psychologie aan  inzichten die we zelf opdeden, samen met ervaringen uit het veld.

Scroll naar top