Gamen bij jongeren (geannuleerd) - GameChangers

Gamen bij jongeren (geannuleerd)

Is je kind ook verzot op Fortnite, Minecraft of andere videospelletjes? Kunnen ze er moeilijk mee stoppen? Je bent niet alleen. Heel wat jongeren spenderen vele uren in de virtuele wereld. Voor een deel is gamen echter problematisch. School, sociale contacten en gezondheid gaan achteruit terwijl ze alsmaar meer tijd besteden achter het scherm. Ze worden agressief als je stappen wilt nemen en zijn in niets anders meer geïnteresseerd.

Hoe pak je dit aan als ouder? Vanaf wanneer is het problematisch? Hoe kan je vermijden dat het uit de hand loopt en wat kan je doen als het al zover is?

Spreker Matthias Dewilde was ooit zelf 10 jaar lang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 23.000 leerlingen en ouders doorheen Vlaanderen geïnspireerd naar een gezond gamegedrag. Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je als ouder kan doen om overmatig gamegedrag te vermijden of om te keren en je kinderen (terug) de echte wereld te laten ontdekken.

Deze infosessie wordt georganiseerd in samenwerking met Pure Child.


Reserveer je plaats

Datum

donderdag 2 april 2020
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Prijs

€20,00

Locatie

Stekene (Pure Child)
Pure Child, Hamerstraat 169 bus 1, 9190 Stekene

Organisator

Pure Child
Telefoon
0478 29 73 13
Email
[email protected]

Spreker

  • Matthias Dewilde
    Matthias Dewilde
    Spreker & Coach

    Matthias Dewilde was zelf ooit 10 jaar gameverslaafd. Sindsdien begeleidt hij als coach dagelijks gezinnen die worstelen met gameverslaving en overmatig schermgebruik. In scholen heeft Matthias al meer dan 23.000 jongeren geïnspireerd naar een evenwichtig on- en offlineleven. Matthias deelt regelmatig zijn inzichten over gameverslaving met ouders, begeleiders en verschillende welzijnsorganisaties.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Scroll naar top