Home Events - GameChangers Infoavond Help je kind met zijn schermgebruik

Help je kind met zijn schermgebruik

Games, sociale media, YouTube … Het favoriete tijdverdrijf van massa’s jongeren zorgt vaak voor flink wat ergernis bij evenveel ouders.

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen?
Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

In deze sessie ontdek je wat je kan doen als ouder om je kinderen te begeleiden naar evenwicht tussen online en offline.

Spreker Matthias Dewilde was zelf 10 jaar gameverslaafd. Ondertussen heeft hij al meer dan 14.000 jongeren met zijn verhaal geïnspireerd naar een on- en offlineleven in balans. Hij werkt ook dagelijks met gezinnen die hier mee worstelen. In deze sessie deelt hij zijn ervaring en geeft advies over hoe je je kinderen kan steunen doorheen deze digitale tijden.

Deze infosessie wordt georganiseerd in samenwerking met CM Sint-Michielsbond en Huis van het Kind Halle.

Het evenement is afgelopen.

Datum

donderdag 20 februari 2020
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

Halle (JC De Kazerne)
Leide 3, Halle, België
Categoriën

Organisator

CM Sint-Michielsbond
Telefoon
+3222408506
Email
[email protected]
Website
https://www.cm.be/selfservice/agenda#/activity/10666/detail

Spreker

  • Matthias Dewilde
    Matthias Dewilde
    Spreker & Coach

    Matthias Dewilde was zelf ooit 10 jaar gameverslaafd. Sindsdien begeleidt hij als coach dagelijks gezinnen die worstelen met gameverslaving en overmatig schermgebruik. In scholen heeft Matthias al meer dan 23.000 jongeren geïnspireerd naar een evenwichtig on- en offlineleven. Matthias deelt regelmatig zijn inzichten over gameverslaving met ouders, begeleiders en verschillende welzijnsorganisaties.

QR code
Scroll naar boven
[]