Webinar voor Stad Gent

"Help je Gamer naar een On/Offline Balans"

Webinar voor Ouders
In samenwerking met Stad Gent & Huis van het Kind

Is je kind ook verzot op Fortnite, Minecraft of andere videospelletjes?

Heel wat jongeren spenderen vele uren in de virtuele wereld van videospelletjes. Voor een deel is gamen echter problematisch. Ze verliezen interesse in andere hobby’s, sociale contacten of school en worden snel agressief.

  • Hoe pak je gamen aan als ouder?
  • Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd?
  • Vanaf wanneer spreken we van een gameverslaving?
  • Hoe vermijd je dat het uit de hand loopt en wat als het al zover is?

Spreker Matthias Dewilde, auteur van het boek ‘Game over’ en oprichter van GameChangers, was ooit zelf jarenlang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 25.000 gezinnen geïnspireerd naar een evenwichtig game- en schermgebruik.

Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je als ouder kan doen om overmatig gamegedrag te vermijden en je kinderen de offline wereld te laten (her)ontdekken.

Wat anderen vertellen

Veelgestelde vragen

Je kan het webinar bekijken via je internetbrowser. Wij raden Chrome aan, maar andere kunnen ook werken.

Reken op ongeveer 1,5 uur. Het kan iets korter of langer zijn afhankelijk van de vragen die we krijgen.

Dit webinar is gebaseerd op onze ervaringen met gezinnen met gamers tussen 10 en 25 jaar. Onze adviezen richten zich dan ook op deze leeftijden, met de focus op nog thuiswonende, naar school gaande tieners.

Als je jonge kinderen hebt kan het webinar ook interessant zijn om preventief te werken.

Er wordt niets verkocht op het webinar. We doen dit om ouders te informeren en ondersteunen.

Op het einde bieden we de mogelijkheid om een (gratis) telefoongesprek te boeken, waarbij we je situatie verder bekijken en samen kijken naar mogelijkheden voor ondersteuning.

Het webinar richt zich vooral op ouders van gamers, maar als je kind ervoor openstaat om mee te luisteren kan dit ook gerust.

In veel gevallen is dit sterk aan elkaar gerelateerd. Ze wisselen gamen af met kijken naar YouTube, Twitch, Reddit, chatten op Discord enzovoort.

Wij werken aan het creëren van een gezonde on- en offline balans waardoor het webinar ook interessant is als ze veel op die andere platformen zitten in plaats van gamen.

Scroll naar boven
[]