Gezinsactiviteiten voor een schermvrije en actievolle krokusvakantie

Gezinsactiviteiten voor een schermvrije en actievolle krokusvakantie
Door de coronamaatregelen vraag je je zeker af of je wel iets kan en mag doen tijdens de krokusvakantie. Dat mag! Hierin zie je welke activiteiten worden georganiseerd!

Nu heb je als ouder de tijd om weer wat uit te rusten en quality time door te brengen met je familie en/of vrienden. Door de huidige maatregelen is het wel wat beperkt waar je met meerdere personen naartoe kan gaan. Maar er zijn tal van initiatieven die je samen met het gezin kan beleven! We zetten een aantal gezinsactiviteiten voor een schermvrije en actievolle krokusvakantie op een rijtje.

Krokuskriebels

Van 13 tot 21 februari organiseer de Gezinsbond voor de 10de keer de Krokuskriebels. Dit zijn 9 dagen waar 102 musea 140 activiteiten organiseren! Zoals onder andere rondleidingen, belevingsparcours, ontdekkingstochten en creatieve ateliers zijn deel van het grote aanbod.

Gezinsactiviteiten voor een schermvrije en actievolle krokusvakantie

De activiteiten worden opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. an baby’s, peuters en kleuters tot 6- tot 10-jarigen en tieners tot en met 14 jaar. Je hoeft ook niet ver te rijden want alle Vlaamse provincies hebben een aanbod. Genoeg gezinsactiviteiten dus voor een schermvrije en actievolle krokusvakantie! Bekijk hier het aanbod van Krokuskriebels.

In Grimbergen hebben ze ook een aantal leuke workshops. Zoals een workshop drukken, roggebrood bakken en een escaperoom. Kom hier meer te weten.

Als je bij de Gezinsbond bent ingeschreven, geniet je bovendien van korting op de activiteiten!

Seafront Zeebrugge

Seafront Zeebrugge is een maritiem themapark in Zeebrugge. Daar organiseren ze verschillende tentoonstellingen over de zee en de rijke geschiedenis van de visserij. Tijdens deze krokusvakantie kan je de tentoonstelling Operatie Noordzee” elke dag bezichtigen. Het is daarom een uitstekende gezinsactiviteit tijdens de krokusvakantie. Lees hier meer over Seafront Zeebrugge.

Samen op stap

Wil je liever dichter bij huis iets doen? Dan hebben andere organisaties in jouw provincie wel iets klaarstaan. Hier is een link naar alle mogelijke uitstapjes in heel België!

Zijn je kinderen dol op avontuur en schatten jagen? Probeer dan eens een geocache! Bij geocaching ga je aan de hand van gps-coördinaten op zoek naar een verborgen 'cache' (schat). Wat de cache is die je zoekt,  is steeds een raadsel. De moeilijkheidsgraad kan daarbij heel verschillend zijn. Het leuke aan geocaching is dat je mooie plaatsen tegenkomt die je anders nooit zou ontdekken.

Liever thuisblijven?

Je hoeft niet ergens anders te gaan om plezier te maken. Thuis kan je ook leuke schermvrije momenten beleven. Haal gerust een aantal gezelschapsspelen onder het stof. Of begin gewoon met een nieuw spel. Al zin gekregen in een uitdagend spel? Kies maar één uit onderstaande lijst.

  • Kwakzalvers van kakelburg
  • Kolonisten van Katan
  • 7 Wonders (duel of gewone versie)
  • Codenames
  • Agricola
  • Dobble
  • Ticket To Ride

Gezelschapsspelen waar je moet samenwerken zijn ook heel leuk. En daarom zeker niet makkelijker. Hier vind je al een aantal suggesties:

  • Gloomhaven
  • Legenden van Andor
  • Adventures through middle Earth

Wil je ook in de vakantie de schermtijd thuis onder de loep te nemen? Ontdek hier meer over het aanpakken van schermtijd tijdens een vakantie.

Blijf op de hoogte over nieuwe artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel

Meer artikels

8 Tips om beter te studeren tijdens de examens cover
Tips voor gamers

8 Tips om beter te studeren tijdens de examens

De examens zijn weer begonnen. Hoe help je gamende jongeren door deze periode heen? Moet je hen nog steeds laten gamen of helemaal niet? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf als ouder moet stellen. Hier zijn een paar tips die je zeker zullen helpen: Dagelijks opvolgen, afwisseling zoeken, en online blijven. Lees verder voor meer tips!

Scroll naar boven
[]