Ontdek activiteiten naast het gamen

ontdek alternatieven naast het gamen
Voor gamers is het soms heel moeilijk om nieuwe activiteiten naast het gamen te ontdekken. Daarom hebben we een lijst opgemaakt met allerlei leuke alternatieven!

Als het gamen wegvalt door technische problemen of internetbeperkingen dan komt er meteen heel veel vrije tijd beschikbaar. Veel gamers weten na jarenlang gamen niet meer hoe ze die extra tijd kunnen opvullen. Dikwijls vinden ze alternatieven ook niet meer zo plezant als vroeger. Gamers hebben het dan soms heel moeilijk om nieuwe activiteiten naast het gamen te ontdekken. Daarom hebben we lijst opgemaakt met allerlei alternatieven!

Vooraleer je er meteen induikt, raden we je aan om te lezen hoe je je gamer aanspoort om alternatieven te zoeken. Lees hier het artikel hoe je succesvol alternatieven aanbrengt.

Wil je er toch graag invliegen? Scroll dan meteen door naar beneden en klik op onderstaande knop. Hier geven we nog een aantal tips mee die je kan gebruiken in het vinden van een leuk alternatief voor je gamer.

Start met activiteiten naast het gamen

Om terug plezier te ervaren in andere momenten naast het gamen, is het noodzakelijk om toch te starten met alternatieven inbouwen. Ook al voelt het niet meteen goed en lukt het langs geen kanten. We moeten op een bepaald moment beginnen, ook al zijn we de eersten en lijken de risico’s groter dan ooit tevoren.

Zoek vernieuwende alternatieven

Gamers zijn op zoek naar uitdaging. Games zijn heel goed om je vol spanning op het puntje van je stoel te houden. Andere activiteiten lijken daardoor echt saai. Maar dat is natuurlijk bedrog!

Je kan op drie manieren activiteiten uitdagender maken

  1. Ga nieuwe activiteiten aan: niets is uitdagender dan iets nieuws proberen waar je niets van kent.
  2. Zoek vernieuwing in bestaande activiteiten: Om te vermijden dat er altijd nieuwe activiteiten moeten plaatsvinden, kan je van veel bestaande activiteiten een spel maken. Hoe rijd je het efficiëntst het gras af, op welke manier kan je je kamer gemakkelijker opruimen, wat is de beste manier om je kleerkast te organiseren?
  3. Maak er een wedstrijd van: Net zoals games zorgt een tegenspeler voor meer uitdaging. Dat kan gaan om een looptochtje, bakwedstrijd of een bordspel.

Alternatievenlijst

Welke alternatieven gebruik jij?

Blijf op de hoogte over nieuwe artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel

Meer artikels

techcamp
Gameverslaving

Techcamp: ideale zomerkamp voor gamers

Hoe kan je gamer zijn zomer goed besteden? Vaak zijn ze erg geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met virtuele werelden en technologie. Een techcamp kan voor hen de ideale uitlaatklep zijn. Ze leren samen met anderen op een actieve manier omgaan met schermen.

Scroll naar boven