Insiders - GameChangers

Gameverslaving? Check het zelf!

Vul de test in voor jezelf of iemand dierbaar.

Samen tegen gameverslaving

GameChangers is de eerste Belgische organisatie die zich inzet voor evenwichtig gamen en tegen gameverslaving. We zijn niet tegen gamen, want videogames zijn een leuke hobby. Maar we willen vermijden dat gamen problematisch wordt. Daarom helpen we gamegevoelige jongeren hun volle potentieel bereiken.

GameChangers is opgericht door ervaringsdeskundigen. We geven getuigenissen, infoavonden en interactieve workshops voor gezinnen. Daarnaast kunnen gamers en hun omgeving bij ons terecht voor persoonlijke, kwalitatieve begeleiding die werkt.

Hoe we het verschil maken

Lezingen

Woon een inspirerende lezing bij over gameverslaving. Ontdek de signalen en krijg praktische inzichten en tools om mee aan de slag te gaan.

Workshops

Ontdek onze workshops en ga live aan de slag. Oefeningen, tips & tricks, waardevolle adviezen: het komt allemaal aan bod. Het resultaat? de juiste tools om gameverslaving aan te pakken.

Coaching

Werk intensief aan de gameverslaving van je kind of partner. Omdat elke situatie uniek is, biedt één-op-één coaching de beste aanpak om resultaten te boeken.

Bekijk onze reportage op één

Het Journaal op één draaide een reportage op onze GameChangers dag in Gent. Je ontdekt in de reportage hoe we bij GameChangers jongeren en ouders bewuster helpen omgaan met games.

Video afspelen

Wie zit achter GameChangers?

Matthias Dewilde

Spreker, COACH

Matthias Dewilde was zelf ooit 10 jaar gameverslaafd. Sindsdien begeleidt hij als coach dagelijks gezinnen die worstelen met gameverslaving en overmatig schermgebruik. In scholen heeft Matthias al meer dan 23.000 jongeren geïnspireerd naar een evenwichtig on- en offlineleven. Matthias deelt regelmatig zijn inzichten over gameverslaving met ouders, begeleiders en verschillende welzijnsorganisaties.

Bavo Vroman

Psycholoog

Bavo heeft zelf jarenlang geworsteld met een gameverslaving. Als gelicentieerd psycholoog helpt hij vanuit zijn ervaring gamers uit hun virtuele bubbel te barsten zodat ze zich kunnen ontplooien in de buitenwereld. Hij is vastberaden om met GameChangers een punt te zetten achter gameverslaving.

Krijg tips in je mailbox!

En blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Pak gameverslaving aan op de juiste manier.

GameChangers helpt je bewust om te gaan met gameverslaving. We koppelen theorie uit de psychologie aan  inzichten die we zelf opdeden, samen met ervaringen uit het veld.

Scroll naar top