Laat je omringen door een krachtig netwerk - GameChangers

Laat je omringen door een krachtig netwerk

Laat anderen je helpen met schermtijd

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je er helemaal alleen voor staat? Dat weinig mensen je begrijpen? Dat je moeilijk vrijuit kan praten over schermtijd thuis? Je bent niet alleen!

We merken dat bezorgdheden, discussies en frustraties rond schermtijd vaak binnenshuis worden gehouden. Voor ouders is het moeilijk om hierover te praten, en velen voelen zich eenzaam, zeker als ze weinig steun ondervinden van een (ex-)partner.

Maar jij staat er niet alleen voor!

Ongeacht of je steun krijgt van je directe omgeving, raden we ouders aan om andere ouders op te zoeken en naar elkaar te luisteren. Zo ontdek je wat bij andere ouders werkt. De kans is groot dat ouders van vrienden of leeftijdsgenoten met dezelfde zorgen en problemen zitten als jij. Met hen samenzitten en erover praten kan heel leerrijk zijn.

Met andere gezinnen activiteiten ondernemen

Daarnaast kan je met de ouders van vrienden van je zoon of dochter samenwerken om de vrije tijd van je kinderen zo veel mogelijk schermvrij opgevuld te krijgen. Je kan taken verdelen en zo af en toe zelf eens genieten van tijd voor jezelf!

Het kan geen kwaad om je activiteiten af te wisselen. Zo voorkom je dat het snel saai wordt. Bijvoorbeeld: buiten, creatief, uitstap, spel, klus, koken…

We begrijpen dat, wanneer je met kinderen in huis zit die bijzonder gevoelig zijn voor videospelletjes, niet alle andere ouders zich in je situatie kunnen inleven. Dit betekent niet dat deze mensen je niet kunnen helpen. 86% van de Vlaamse jongeren heeft op zijn 10 jaar een eigen smartphone, dus elke ouder heeft een eigen manier om hun kind met schermen te leren omgaan. Hoor je als ouder dat een gezin in je omgeving moeite heeft met games of sociale media dan kan je eens praten over hoe jij het thuis aanpakt. 

Om je extra te ondersteunen, hebben we een community op Facebook opgericht waar je met andere ouders van gamers ervaringen kan uitwisselen en tips kan delen: https://bit.ly/GCsupnetwerk
Samen staan we sterker!

GameChangers Support Netwerk

Naast andere ouders, zijn er ook heel wat professionele instanties en hulpverleners zoals wij die je verder op weg kunnen helpen. Zit je nog met vragen na het lezen van deze tips? Ongeacht de situatie of uitdagingen, wij staan altijd voor jou en je gezin klaar met een persoonlijke 1-op-1 begeleiding.

Dit artikel is de  laatste tip uit ons nieuw e-book “Eerste hulp bij gamegevallen“. Volgende week kan je de volgende tip lezen, of download nu al gratis het e-book hier.

Blijf op de hoogte over nieuwe artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel

Meer artikels

Redenen Waarom Hulp (en Vooruitgang) Vaak Uitgesteld Wordt
Tips voor gamers

Redenen Waarom Hulp (en Vooruitgang) Vaak Uitgesteld Wordt

In dit artikel bespreken we enkele redenen waarom hulp wordt uitgesteld met de hoop dat het een nieuwe kijk op ondersteuning biedt. Op die manier wordt de stap naar begeleiding kleiner en kan er sneller vooruitgang gemaakt worden richting een gamen dat in balans is en een gezinsleven in harmonie.

kind
Tips voor ouders

Wat als je kind niet wil meewerken?

Wat als je kind niet wil meewerken? Kan je iemand helpen die niet geholpen wil worden? We lichten toe vanwaar de weerstand komt en hoe je makkelijker en met minder energie de medewerking van je kind kan verkrijgen om hen te helpen groeien.

Scroll naar top